El veritable amor no és un altre cosa que el desig inevitable d’ajudar a l’altre per a que sigui qui és.

Jorge Bucay

LA TERÀPIA DE PARELLA.

Com a terapeuta de parella acompanyo per a les parelles a que resolguin la crisis en la que es troben i aprenguin noves estratègies personals i relacionals.

Ajudo a les parelles a que entenguin i millorin la seva relació, a que reforcin la comunicació, resolguin els conflictes i aprenguin nous recursos de negociació dintre la relació.

Per mi, una relació de parella és sana, quan es viu des de l’amor. I no em refereixo a l’amor romàntic, sinó quan s’aprén a estimar a l’altre com qui ja és, valorant les seves qualitats i esforços com a parella i acceptant les seves “tares” sense voler canviar-les. I per aconseguir-ho primer cal conèixer-se a un mateix, per després deixar-se conèixer a la parella, i també cal voler conèixer qui és la teva parella, sense voler-lo canviar. És aleshores quan es pot construir un gran equip anomenat PARELLA!

Motius de Consulta

en Teràpia de Parella.

PROBLEMES DE COMUNICACIÓ.

Si no us enteneu quan parleu, teniu la sensació de parlar idiomes diferents i necessiteu algú que us ajudi a traduir el que voleu dir. O bé, discutiu sovint i voleu aprendre a deixar de fer-ho per tornar a escoltar-vos com a parella, o senzillament ja no parleu, no sabeu per on començar i us sentiu distants un de l’altre. La teràpia de parella és un espai que us pot ajudar a aprendre noves eines de comunicació que us ajudin a escoltar-vos, parar les discussions i poder negociar sentint que els dos guanyeu.

INSATISFACCIÓ, MONOTONIA, RUTINA O AVORRIMENT.

En ocasions les relacions de parella poden caure en períodes d’avorriment. Sense saber molt bé com s’ha arribat a aquest punt la parella perd la il·lusió i l’entusiasme del passat i es deixa portar per les demandes que la rutina comporta.
Aquesta és una situació molt habitual, que es pot resoldre prenent consciència de la situació i volent sortir d’ella en equip (la parella sempre s’ha de viure com un equip que treballa junt per sortir victoriós de cada situació que va vivint).

RUPTURA DE PARELLA O DIVORCI.

Una separació pot viure’s de moltes maneres. És molt diferent deixar que ser deixat, de la mateixa manera que és molt diferent quan hi ha família en aquest procés.
Fer front a una ruptura comporta viure un procés de dol, el que significa que es necessita revisar la relació per aprendre de cara al futures relacions de parella, i acomiadar-se de la relació que ja s’ha acabat per tal de no repetir els patrons relacionals que no van funcionar en el futur.

PROBLEMES SEXUALS.

Una vida sexual satisfactòria en la parella és un requisit necessari per a una relació saludable.
A vegades situacions personals poden afectar l’esfera sexual de la parella, en d’altres ocasions existeix una desigualtat en la freqüència de les relacions sexuals. Trobem motius molt diversos però que parteixen d’un mateix denominador comú, una vida sexual insatisfactòria i una necessitat de que canviï.

INFIDELITAT O DESCONFIANÇA CAP A LA PARELLA.

Ser fidel és una elecció que les persones que escullen la vida en parella poden haver de prendre en algun moment de la relació. Quan es trenca amb aquest pacte i la parella ho sap, la relació viu un trencament, i cal recuperar la confiança perduda.
En canvi, la desconfiança o els gelos entesos com a una mostra “d’amor” cap a la parella no són una responsabilitat de l’altre, sinó d’un mateix. Normalment són el resultat d’una baixa autoestima personal que s’expressa en temor a perdre a la parella.

SITUACIONS PERSONALS O FAMILIARS QUE AFECTEN A LA RELACIÓ DE PARELLA.

Una parella està composta per dos persones que tenen la seva vida personal, professional i familiar independent. En ocasions quan una parcel·la de la vida d’un dels dos membres de la parella s’afecta, aquesta situació pot repercutir en la relació de parella. Quan això passa la teràpia de parella és un bon espai on poder desencallar i resoldre les conseqüències de la situació personal viscuda.

Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Més informació.