El camí és el que ens ensenya la millor manera d’arribar i ens enriqueix mentre l’estem creuant.

Paulo Coelho

TERÀPIA INDIVIDUAL.

En ocasions, la situació vital que la persona viu, el context familiar, social o laboral, o les estratègies pròpies per fer front a la vida, poden generar malestar, intranquil·litat, preocupació o inquietud. Quan aquest malestar perdura en el temps i un té la sensació que sol no se’n pot sortir, és el moment de consultar amb un psicòleg per iniciar un procés de psicoteràpia.

Si us trobeu encallats, angoixats, tristos, o senzillament no sabeu com heu arribat al punt on esteu i necessiteu un espai on parar, ordenar i resoldre el que us provoca malestar, la teràpia individual és un espai que us pot ajudar. Com a psicòloga us ofereixo un espai d’acompanyament terapèutic adaptat a cada cas, rigurós, eficaç i humà; que permet facilitar el canvi, l’aprenentatge i la promoció d’un estat de benestar futur.

Àrees de Treball.

En què us puc ajudar!

Ansietat i Estrès.

L’Ansietat la considerem com una resposta adaptativa del nostre cervell davant d’una amenaça o un perill. Ara bé, en ocasions, el cervell percep com amenaçant situacions que no ho són i aleshores la persona pot començar a sentir sensacions físiques desagradables que no entén i no sap com gestionar. L’ansietat és un problema que té solució, entenent el cercle viciós que manté aquesta activació fisiológica i aprenent estratègies per “desactivar” les falses alarmes que ha aprés el cervell.
Per altre banda està l’Estrès, que l’entenem com un desequilibri entre les demandes de l’entorn i les capacitats personals per fer front a la situació que s’està vivint (bé sigui personal, laboral o familiar). Quan aquest desequilibri perdura en el temps porta a l’esgotament (aquest esgotament pot causar símptomes físics, com angoixa, tristesa, fatiga, etc.) i és el moment de parar i revisar el que està passant, per aprendre una manera més saludable i adaptativa de fer front a les demandes de l’entorn.

Tristesa i Depressió

La Tristesa és una emoció bàsica que sentim totes les persones quan vivim una situació de pèrdua. No obstant, quan la tristesa, les ganes de plorar o la manca d’il·lusió perduren en el temps poden ser senyals d’alarma per a que la persona revisi que li està passant i torni a recuperar l’alegria i vitalitat perduda.

Situacions Traumàtiques.

En ocasions les persones poden viure situacions personals que deixen petjada en les seves vides. Són vivències que tot i haver passat fa molt de temps, un es sent incapaç de deixar aquell capítol en el passat i per tant segueix formant part del present.
En aquests processos l’ús de l’EMDR és el tractament d’elecció i que millors resultats aporta.

Acompanyament en Processos de Dol.

El dol és un procés natural que passa tota persona després d’una Pèrdua. Aquest és un procés dolorós que en ocasions pot resultar complicat transitar-lo sol. Hi ha persones que necessiten un acompanyament professional en aquests moments difícils de les seves vides. En d’altres casos, el dolor pot ser tant intens que es nega tal patiment, i passat un temps es reviu la pèrdua, aleshores un acompanyament terapèutic és necessari per fer un bon tancament.

Dependència Emocional.

Les relacions de parella depenents són més habituals del que ens pensem. Són relacions patològiques, basades en una sèrie de creences que mantenen vincles insans. Per saber si estàs en una relació de dependència pregunta’t si necessites a la teva parella, si penses que sense ell/a no podries viure. Una altre característica és la incapacitat per pensar en primera persona, acostuma a ser difícil per aquestes persones decidir que volen fer sense tenir l’aprobació de la parella. També tendeixen a pensar que el patiment és inherent a una relació de parella, sovint els gelos esdevenen uns grans protagonistes d’aquestes relacions, de la mateixa manera que ho és una por exagerada a una hipotètica ruptura, pensant que sense ell/a no es serà ningú i tement no poder tornar a trobar un parella mai més.

Crisis Vitals.

La Vida és un Viatge de Canvis, aprenentatges, pèrdues, etc. Aquest procés es pot viure amb inseguretat o angoixa quan davant d’una situació personal et sents perdut, i amb la incertesa i inseguretat de no saber cap on seguir. En aquestes ocasions és necessari parar i escoltar els canvis que s’estan vivint per tornar-se a orientar amb claredat i seguretat cap al futur.

Inseguretat i Baixa Autoestima

L’autoestima la definim com la Valoració Global que fa una persona de si mateixa. Les vivències viscudes, l’avaluació rebuda per part de persones importants, els èxits o fracassos aconseguits, etc. són el resultat de l’autoestima personal. Quan un fa aquesta valoració i té dificultats en trobar qualitats, mentre que les debilitats afloren més fàcilment, quan en el discurs intern apareixen més “no sé” o “no puc” cal fer un treball personal que permeti recuperar la força personal, connectar amb les capacitats i fortaleses que ja es tenen per fer front a la vida amb major seguretat i decisió.

Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Més informació.