La felicitat és com una papallona. Com més la persegueixes, més fuig. Però si gires l’atenció cap a altres coses, ella ve i suaument es posa sobre la teva espatlla. La felicitat no és una parada en el camí, sinó una manera de caminar per la vida.

Viktor Frankl

La meva manera de treballar.

Avui dia encara hi ha dubtes del que fem els psicòlegs a teràpia. Són moltes les maneres de treballar que podem tenir, i molts els motius que poden portar una persona a necessitar ajuda psicològica.

Jo entenc a les persones des d’una perspectiva integradora, el que significa que fusiono diferents visions de la psicoteràpia i de l’ésser humà. Per mi cada persona és especial i irrepetible, i per tant no pot existir una única manera d’ajudar-la. Per aquest motiu, elaboro un tractament el més adaptat possible a les necessitats pròpies de cadascú. Principalment treballo desde la psicologia humanista, la teràpia cognitiu-conductual, la psicologia sistèmica i l’EMDR.

L’ESPAI DE TERÀPIA.

A mi m’agrada explicar als meus pacients que estableixo una relació d’expert a expert, en la que jo sóc l’experta en psicologia i la persona que s’asseu davant meu és l’experta en la seva vida. A partir d’aquí comencem a treballar, com si d’un dissenyador de moda es tractés, cosint i dissenyant el millor vestit a mida per a cada persona o parella.

Per aquest motiu cada procés de teràpia és únic, si bé existeix un denominador comú: identificar els mecanismes que mantenen el problema per posar en marxa els recursos i les estratègies necessàries que permetin el canvi.

El PROCÉS DE TERÀPIA té diferents fases.

Jo les divideixo en 3:

  IDENTIFICACIÓ: Prendre Consciència.

Durant les primeres sessions és essencial que la persona o parella s’adoni, entengui i li posi nom al que manté el problema o malestar. És a partir de la IDENTIFICACIÓ quan es pot començar el procés de CANVI.

APRENENTATGE: Fase de Proves

Un cop es coneixen els cercles viciosos que mantenen el malestar, és el moment per començar a trencar-los. En aquesta fase cal en primer lloc recuperar els recursos propis que ja es tenen i alhora aprendre’n de nous, per tal de recuperar un estat de benestar futur.

MANTENIMENT: Practicar i Practicar

Com en tot procés d’aprenentatge, és important recordar el que s’està aprenent, recordar on un sol caure per prevenir tornar-hi en un futur, recordar i reforçar els reptes assolits i saber de quina manera un sol pot seguir el camí cap al seu desenvolupament personal.

Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús. Més informació.